אנחנו רוצים לעדכן את כל לקוחותינו בחוק חדש שנכנס לתוקף ב 1.1.2023. החוק החדש אוסר, בין היתר, לבצע שיחות טלפון שיווקיות לאנשים שנרשמו במאגר ממשלתי בשם "אל תתקשרו אלי" – חשוב להכיר וליישם את התקנות אצלכם כבר עכשיו כדי להימנע מתלונות, קנסות ותביעות גבוהים. גם אם כבר נתקלתם.ן בפרסומים בנושא, חשוב מאוד שתקראו את הפרסומים המקוריים של הרשות להגנה לצרכן בלינק הבא: https://www.gov.il/he/departments/news/altitkasher בהמשך האימייל אני מסביר מעט ממה שאני חקרתי בנושא, ממה שאנחנו מכירים מעורכי הדין שלנו, והמלצות ותכניות להמשך ממני. שימו לב ! אנחנו לא עורכי דין, ואין בעדכון זה, או בכל שיחה איתנו בנושא, כתחליף לייעוץ עם עו"ד מטעמכם בנושא. הדברים פה באים לטובת השבת תשומת לבכם לנושא כדי שתוכלו לבדוק את הנושא בעצמכם.ן ! אז מה זה החוק הזה? בקצרה, החוק מאפשר לכל אחד ואחת להוסיף את מספר הטלפון שלהם למאגר לאומי חדש בשם "אל תתקשרו אלי". אם מספר נמצא במאגר הזה, אסור להתקשר (והמחמירים בינתיים גם כוללים בזה הודעות שיווקיות כתובות לאותו מספר). רקע: לאחרונה פורסם תיקון 61 לחוק הגנת הצרכן הקובע, בין היתר, מגבלות על שיחות שיווק טלפוניות ומחייב עוסק המבצע שיחת שיווק באמצעות הטלפון או בדרך אלקטרונית לברר האם מספר הטלפון שאליו מתבצעת השיחה רשום במאגר אל תתקשרו אליי. לצורך כך נקבע כי הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן תקים ותנהל מאגר שבו יירשמו מספרי טלפון של צרכנים שאינם מעוניינים שיבוצעו למספר הטלפון שלהם שיחות שיווק וכי עוסקים שמבצעים פנייה שיווקית לא יפנו לצרכנים שנרשמו במאגר. כמו כן נקבעה הסמכות להטיל עיצום בסך של 46,080 ₪ לגבי כל הפרה על עוסק שפעל בניגוד להוראות החוק. החמרות ייתכן שבחוק גם יכלילו הודעות WhatsApp או SMS או שירות הודעות אחר – כך שברגע שתביעות יתחילו להגיע לבית המשפט, יתחילו להיות יותר הבהרות ותקדימים – בינתיים רצוי להניח לחומרא כדי להימנע מחשיפה מיותרת לתביעות. חריגים יש כל מיני חריגים המאפשרים לעוסק (אתם) להתקשר בכל זאת (כמו אישור מפורש של הלקוח להתקשרות טלפונית שיווקית) – אבל במקרה הזה, נטל ההוכחה הוא על העוסק במידה שתהיה תלונה. לכן צריך לדאוג לשמור תיעוד של פניות כאלו מלקוחות (קרי, לא למחוק מיילים או הודעות מלקוחות שמבקשים שיחזרו אליהם בטלפון). מוחרג גם קשר בנוגע לעסקה מתמשכת – לדוגמא, מנוי להזמנה חוזרת במקרה שלנו. גם אז – רק מותר לדבר רק בנוגע לאותה עסקה. לדוגמא, אסור להציע הארכה למנוי או להציע מנוי חדש. אבל אפשר לדבר על שדרוג או שינויים במנוי הקיים. הודגש שמועדון לקוחות לא מאפשר להתקשר טלפונית ללא אישור בכתב מפורש, וגם לא להתקשר ללקוחות עבר במידה ולא אישרו זאת במפורש בכתב
סיכום
נשמע מפחיד? בצדק!
מצד אחד החוק נועד להגן על אוכלוסיות חלשות מפני חברות טלמרקטינג נצלניות, מצד שני, העסקים הקטנים ההוגנים צריכים גם הם לעמוד בתקנות החדשות – וגם הם חשופים לקנסות גבוהים (גם יותר מ 40,000 שקל להפרה) ותביעות.
מזכירים – מעכשיו (מה 1.1.2023 רשמית) אתם צריכים לבדוק אל מול המאגר כל מספר שאתם מתקשרים אליו בנושא שיווקי. ואם המספר מופיע שם, אסור לכם להתקשר אחרת אתם חשופים מיידית לקנס גבוה ואף תביעה!
כמו תמיד , אנחנו לא משאירים אתכם לבד ואנחנו בודקים מהצד שלנו איך אפשר לעשות את החיים שלכם לקלים יותר:
– אנחנו בודקים אפשרות להוספת נוסח הסכמה לפנייה שיווקיות גם באמצעות הטלפון בעת ההרשמה לאתר
– אנחנו בוחנים אפשרות לבדיקה אוטומטית של מספרים ששמורים במייפיפס אל מול המאגר
הנושא הזה טרי לכולם – כולל לגורמי האכיפה והמשפט – ממליץ לכן לנקוט בזהירות יתרה בתקופה הקרובה ולא להתקשר לאנשים לשיחות שיווקיות מבלי לבדוק את הטלפון קודם כל במאגר.
נעדכן בהמשך,
בהצלחה ובזהירות!
Comments