גם לעסקים קטנים יש אפשרות להצליח בשיווק! איך לפעול חכם ולחסוך בתקציב השיווק שלך?
- anat323
- 29 במרץ 2023
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 11 בספט׳ 2023
שיווק הוא קריטי להגדלת העסק, הוא מאפשר לכל עסק, בכל סדר גודל, להיחשף ללקוחות חדשים, להגדיל את המודעות למותג ולייצר עוד הכנסות. כולם צריכים לעשות שיווק!
בעולם המודרני של היום, הדיגיטל הפך להיות המפתח להצלחה של עסקים בכל תחומי התעשייה. וזה לא מפתיע - הגענו לזמן בו כמעט כל האוכלוסייה נמצאת ברשת, ומשתמשת בה לחיפוש מידע, לקשר עם אנשים ולקניות - ולכן שיווק דיגיטלי מאפשר להגיע לקהל לקוחות רחב.
אחת הדרכים הנפוצות והפופלרית ביותר לשיווק היום היא שיווק ממומן. היא כה פופלרית שלעיתים נבחרת כאסטרטגיית שיווק ראשית של עסק, מבלי לעצור, ולבחון אפשריות נוספות, שיתכן יותר נכונות ומדוייקות לעסק אסטרטגית, וכלכלית.
השאלה היא איך יודעים מה היא האסטרטגיית שיווק הנכונה לעסק?
לפני שנתחיל, חשוב להזכיר אנחנו לא נותני שירות בתחום השיווק, וזהו אינו יעוץ מקצועי.
אנחנו משתפים אותכם כאן בידע, מסקנות והמלצות מתוך הניסיון שצברנו בעבודה משותפת ומאומצת עם מאות עסקים מקומיים שמוכרים אצלנו.
אז כדי לענות על השאלה, נסקור תחילה מספר ערוצי שיווק, יתרונות מול חסרנות. רק לאחר שנבין מה המשמעות מאחורי כל ערוץ שיווקי, נוכל לבחור מה הדרך שתתאים לעסק שלך ולנישה שלך. קידום אתר? ניוזלטר? רשת חברתית? או כולם יחד? כל התשובות, בהמשך.
** לקריאה בהרחבה על כל ערוץ לחצו על החץ ( > ) בצד ימין **
אתר תוכן
אחת הטעויות הנפוצות היא להתייחס לאתר תוכן, וחנות אינטרנטית כישות אחת.
חנות אינטרנטית יכולה לשמש גם כאתר תוכן, ואתר תוכן יכול להכיל חנות אינטרנטית - אך חשוב להבין שלכל ישות מהשניים מטרות שונות ולעיתים ערבוב בין השניים מייצרות מגבלות טכנולגיות שמעכבות או אפילו עוצרות מהעסק לצמוח ברמה העיסקית ו/ או אופרטיביות.
אתר תוכן הוא החלון הראווה הדיגיטלי של העסק - המטרה העיקרית שלו היא ליצור נוכחות מקוונת בקידום המותג ושיווק, ומשמש כלי לבניית מעגל לקוחות באמצעות הרשמה לרשימת תפוצה למשל.
החנות האינטרנטית עבור עסקים מקומיים היא ה״סוס עבודה״. מטרתה מצד אחד לסייע בתהליך המכירתי, באמצעות חווית קנייה פשוטה וקלה, ומצד שני לסייע לעסק לטפל בהזמנות ולאפשר שירות לקוחות אופטיצלי לכל אורך שרשרת האספקה. לשני הצדדים מטרה משותפת לעלות רווחיות של העסק.
יתרונות:
הגדלת חשיפה במתן מענה המתאים ביותר לחיפוש ברשת
מגדיל את הפונטציאל להפוך לידים (גולשים שלא מכירים את העסק) ללקוחות
הגדלת רשימת התפוצה
אפשרות לתרגוט מחדש בשיווק מומן
יכולות בידול למותג ממתחרים
חסרונות:
דורש זמן ו/או כסף להקמה נכונה ותחזוקה
דורש אחזקה של דומיין פרטי
מתי נכון להשקיע באתר תוכן בנוסף לחנות אינטרנטית ב MyPips?
אם אתם עסק עם לקוחות חד פעמיים, או עם לקוחות הצורכים את המוצר בתדירות נמוכה
אם הלקוחות הפונטציאלים מתעניינים ומחפשים תכנים וידע באופן שוטף. למשל מוצרים הקשורים ל - "לייף סטייל", "תזונה", "בישול ומתכונים" ו -"משפחה" אלו תחומים שהלקוחות יתעניינו בתכנים באופן שוטף גם ללא קשר לרכישת מוצרים, לפני ו/או אחרי הקנייה. לעומת זאת: מוצרים כמו "מאפים", "פרחים לשבת" ו "מוצרי חשמל" - לא בהכרח שתכנים בנושא יעוררו עיניין ממשי ומעמיק לאורך זמן אצל לקוחות פונטציאלים.
אם אתם עסק בצמיחה שהגעתם ל״תקרת זכוכית״ עם קהל הלקוחות הנוכחי, ומעוניינים לפרוץ לקהלים חדשים
שיווק אורגני
המונח שיווק אורגני נוטה להטעות עם הביטוי צמיחה אורגנית. כשמשתמשים במונח שיווק אורגני הכוונה לפעולות שיש לבצע על מנת להביא למקסום פוטנציאל החשיפה של אתר תוכן במנועי חיפוש, ובראשם גוגל (מנוע החיפוש הפופולארי ביותר בעולם) - מבלי להשקיע ישירות במודעות פרסום . התוצאות האורגניות בחיפוש תופענה מתחת לתוצאות הממומנות בגוגל (אם קיימות, במקרים חריגים יתכן כי אף מפרסם לא בחר להציג מודעה עבור הביטוי הספציפי).
הפעולות הנדרשות הן התאמת אתר התוכן לאלגוריתמים של מנועי החיפוש, ולשם כך יש לבצע מחקר מילות מפתח, ובניית תוכן מתאים לקידום איכותי ל האתר.
יתרונות:
חשיפה לא מוגבלת וקליקים לא עולים כסף
זיהוי קהל יעד נכון יותר, כי המשתמשים שמגיעים לאתר ממנועי החיפוש הם בדרך כלל אלה שחיפשו באופן פעיל את התוכן שמציע האתר.
קל להשגה עבור ביטויים ״נדירים״
חסרונות
נדרש אתר תוכן, וידע מקצועי
בתחומים שכיחים שיווק אורגני יכול לקחת זמן רב עד להשגת תוצאות טובות
חשיפה בצמוד לתוצאות הממומנות עשויה להיות פחות אפקטיבית במקרים של מילות מפתח כל כך פופולריות שקשה להתחרות עליהן באופן אורגני.
חשוף לשינויי אלגוריתם בגוגל
אנחנו לא יודעים מה עתידו של השיווק האורגני בעתיד הקרוב-רחוק עם כניסת chat gpt ומערכות AI. האם גוגל תמשיך להיות המקור הראשוני למידע?
מתי נכון להשקיע בשיווק אורגני?
עסק נישתי שיכול להגיע מהר לתוצאות טובות
עסק גדול עם ״כיסים״ שיש באפשרותו את התקציב להשקעה ארוכת טווח.
* פעולה פשוטה נוספת שחשוב לבצע היא לרשום את העסק בגוגל
קידום אתרים ממומן (פרסום בגוגל)
המטרה בקידום אתרים באופן ממומן הוא להופיע ב 3-4 תוצאות ראשונות שגוגל מציג עבור מילות מפתח וביטויים (החלק המודגש מסומן כ Ad). פרסום בגוגל מתנהל כמעין מכרז שבו המפרסמים מתחרים על שטח פרסום מצומצם (4 תוצאות בראש תוצאות החיפוש ועוד 3 מודעות בחלק התחתון). אך להבדיל ממכרז מסחרי טהור לגוגל יש שיקולים נוספים להצגת סדר המודעות כגון ביצועי המודעה, הרלוונטיות שלה לחיפוש הספציפי ועוד (לגוגל חווית המשתמש הסופי חשובה לא פחות מהכסף עבור הפרסום). לשם כך המפרסם ידרש להשקיע זמן ומשאבים לניתוח מתחרים, בחירת מילות המפתח הנכונות, ומעקב אחרי תוצאות הקמפיין בזמן אמת. במודעה המוצגת, כל קליק (לחיצה על תוצאה ממומנת) עולה למפרסם כסף (עלות של קליק בודד יכולה לנוע משקלים בודדים ועד לעשרות ואף מאות שקלים).
חשוב לקחת בחשבון שבמסגרת הקמפיין הממומן, המפרסם עלול לחשוף את עצמו לקליקים מתחרים או סקרנים שאינם מתאימים לקהל המטרה, ולכן עלות הקמפיין עשויה לגדול בצורה משמעותית.
לפני השקת קמפיין ממומן, חשוב לבחון את החזר השקעה (ROI) ולהבטיח שהוא מתאים לציפיות העסק. חשוב להקצות תקציב נכון ולמדוד את התוצאות על מנת להבטיח שהקמפיין משווה את ההשקעה.
יתרונות:
השגת תוצאה מיידית
חסרונות
חשוף לקליקים של מתחרים וסקרנים, ולכן עלות הקמפיין עשוייה לגדול בצורה משמעותית.
יקר - מחיר הקליקים יקרים ועולים בצורה מתמדת.
נדרש להעסיק נותן שירות מומחה לניהול הקמפיין באופן יעיל.
מתי נכון להשקיע בקידום ממומן?
כאשר חישוב ROI (החזר השקעה) יוצא כדאי
בתחומים תחרותיים - ועסקים עם ״כיסים״
שיווק ממומן
כשאומרים שיווק ממומן, לרב מתכוונים לשיווק ברשתות החברתיות: פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר, טיקטוק, יוטיוב, לינקדאין. כולנו, או לפחות רובנו, ממילא מסתובבים לא מעט בכמה וכמה רשתות חברתיות. ולכן, לכאורה זה מרגיש ונשמע קל. באופן עקרוני אמנם כל אחד יכול לפתוח דף עסקי, לבחור קהל יעד ולהתחיל לפרסם.. אבל.. לרב, מהר מאד תגלו כי השקעתם זמן וכסף רב ומניבים תוצאות מועטות, ויתכן שאפילו תפגעו בחשיפה האורגנית שהשגתם עד כה...
כמה נקודות שחשוב להבין לפני שמתחילים לפרסם:
לכל רשת חברתית יש את הסגנון שלה מבחינת סוג הקהל (דמוגרפית) ובהתאם לזה לכל אחת מהרשתות החברתיות יש אסטרטגיית שיווק אחרת. למשל: פייסבוק 30+, אינסטגרם - צעירים יותר
הפרסום צריך להיות מובנה מנקודת מבט של מישהו שרוצה לעקוב אחריכם ולא מנקודת מבט שיווקית. גולשים יעקבו אחריכם אם תצרו להם עיניין ורגש - לפעמים אסטרגטית השיווק היא לפרסם את העסק, והאנשים ופחות את המוצרים.
לא לשים את כל הביצים בסל אחד (ערוץ), הדפים העיסקיים הם אינם נכס שלכם, הם שייכים לפלטפורמה, ונתונים לכל שינוי נהלים או החלטה - פעולות שיכולות לפגוע בכם מיידית.
יתרונות:
בעבודה מקצועית, עם אסטרטגית שיווק נכונה, הכרות עם החוקים - ניתן להגיע לתוצאות מרשימות בטווח יחסית קצר
חסרונות
נדרש להעסיק נותן שירות לניהול הקמפיין, קשה מאד להצליח אחרת. יש אינסוף כללים, והפרה שלהם יכולה לגרור חסימה בחשבון.
לפוסט ממומן - אורך חיים קצר מאד יחסית כ - 72 שעות לכל היותר. בניגוד לחיפוש בגוגל - קשה מאד למצוא פוסט ספציפי.
תנאי מקדים לפרסום אפקטיבי - קהל עוקבים גדול מאד בדף העיסקי. אלגוריתם הפרסום מבוסס על דימיון, וככל שהרשת החברתית יודעת לאפיין יותר טוב את הקהל יעד שלכם כך היא תצליח יותר טוב לטרגט אותו.
מהרגע שהתחלתם לפרסם ממומן יתכן שהחשיפה של הפוסטים האורגניים שלכם תרד.
מתי נכון להשקיע בשיווק ממומן?
ברשתות קל מאד להשקיע בשיווק באמצעות תוכן - ללא מימון. כנראה שאם תעשו את השלב הזה ותצליחו לייצר לכם קהל עוקבים חזק, המשמעות היא שהצלחתם לשווק. מעכשיו יש לכם בסיס הרבה יותר טוב לשיווק ממומן, שקרוב לוודאי יהיה גם אפקטיבי.
אימייל מרקטינג
שיווק באמצעות דואר אלקטרוני היא אחת הדרכים הכי יעילות וחסכניות לעסקים קטנים. יש מחקרים בארצות הברית שמעידים כי שיווק באמצעות דואר אלקטרוני יעיל פי 40 משיווק ממומן בפייסבוק.
כאשר נעשה בו שימוש מושכל. דואר אלקטרוני יכול לעזור לעסקים קטנים ליצור ולשמר מערכות יחסים עם לקוחות קיימים ופונטציאלים, ולהגביר מודעות, רגש ונאמנות למותג.
אימייל הוא הערוץ היחידי שמספק אינטרקציה ודאית, ישירה, ועקבית עם הלקוח.
אלו אימיילים כדאי לשלוח?
״ברוכים הבאים״ ללקוחות חדשים: כייף, יוצר תחושה של יחס אישי, מאפשר תיאום ציפיות, וניתן לפרגן עם קוד הטבה שיעודד קנייה נוספת.
מגזין: רב הלקוחות ישמחו לדעת יותר על העסק ועל המוצרים שהם רוכשים
חיזוק ותגמול על נאמנות: לדוגמא - להכריז ולתגמל על הקנייה ה 5, 10, 25, 50, 100...
תזכורת לפתיחת המערכת להזמנות, ו/ או הזמנה פתוחה
אימיילים לארועים ומבצעים מיוחדים: הצעת מבצעים, הזמנת לכנס או אירוע וכדומה.
אימיילים עם תוכן שיווקי: חדשות על מוצרים חדשים, מבצעים והנחות, וכל מיני חדשות עסקיות מעניינות נוספות.
אימיילים לחזרה ולשמירת לקוחות קיימים: לקוחות שכבר קנו ממך פעם ונשארו ללא קשר מסוים זמן רב, או לקוחות שלא קנו ממך בזמן האחרון.
אימיילים חינמיים ובקשת משוב: כמו סקרי משוב, טיפול בפניות ותלונות מהלקוחות.
לא לשכוח לאפשר ללקוחות להסיר את עצמם מרשימת התפוצה, אחרת תהיו חשופים לתביעות. יתרונות:
יחסית זול ומאד אפקטיבי
לא חובה להעסיק נותן שירות יעודי
לאחר סיום שלב בניית התשתית - יש ערוץ שווקי שעובד כמעט עצמאית, עם ערך גבוה.
יכולת למדוד את הביצועים של הקמפיין, להתאים את ההודעות לקהל היעד, ולהפעיל קמפיינים שיווקיים מבוססי נתונים.
חסרונות
בניית התשתית האוטומטית לוקחת זמן.
מתי נכון להשקיע באימייל מרקטיניג? מתי שאפשר :)
שיווק קהילתי על בסיס שותפים
יש אנשים שהם משווקים מלידה, זה בא להם טבעי, ומצליחים לאגד סביבם קהילות של אנשים. במקביל הכניסה החזקה של הרשתות החברתיות בשילוב עם וואטסאפ, מאפשר להתאגד לקהילות בקלות שלא הייתה בעבר. זו יכולה להיות אושיית רשת, מומחית בעולם תוכן, מנהל.ת קהילה שכונתית, או מנהל.ת קהילה דיגיטלית - המשותף לכולם שיש להן גישה לקשב של עשרות למאות אלפים אנשים עם מכנה משותף.
יש כאן win win - השותף משקיע בפעולת השיווק עבור העסק ומתגומל באמצעות אחוזים מהעסקה או באמצעות cashback להזמנות שלו מהספק, או לעיתים יש שיסכימו לעזור רק עבור הערך ותחושת הסיפוק מהעזרה לקהילה.
אפילאציה ושיווק קהילתי זה ערוץ מעולה להגיע לקבוצת גדולה של לקוחות פונטציאלים עם מינימום מאמץ.
יתרונות:
אחוז ההמרה ללקוח הוא גבוה מאד
אפשרות לאבטחת הכנסה קבועה לטווח ארוך
הרבה בעלי עסקים ״שונאים״ שיווק. ובאמצעות שותפים ניתן להסיר את החסם הזה לחלוטין.
חסרונות
תתכן עלות יחסית גבוהה - בין 2% (מנהלי נקודות איסוף) ל 30% (מארקטפלייס) מההכנסות על אותם לקוחות
בחלק מהמקרים, הלקוחות ״משוייכים״ לשותף - בקשה להסכם שימור לקוחות היא לגיטימית. הסכם כזה מונע מבעל העסק שיווק ישיר לאותם לקוחות בכל זמן ההתקשרות, ולעיתים גם לתקופה מוגדרת מראש לאחר מכן.
מציאת השותפים הנכונים - זה אינו תהליך פשוט בהכרח.
חסימת שותפות במקרה של עבודה עם מתחרה
מתי נכון להשקיע בשיווק שותפים? כמה שיותר מוקדם.
PLG - Product Led Growth
עבודה עם פלטפורמה המבוססת על גישת ה PLG. מה זה PLG (Product Led Groth) ? זו גישת צמיחה של חברות מוצר.
הלב של חברת PLG הוא הלקוח (Customer Focus). הדלק שלה הוא נתונים (Big data). החברה מפתחת בסייקלים מהירים (Sprints), השיווק הצלחת הלקוח והתפעול מבוססים על המוצר. הצמיחה של החברה אינה מגיעה מגיוס נוסף של אנשי מכירות או הגדלת תקציב השיווק אלא מהוספת רכיבים וממשקים במוצר שמניעים כניסה ושימוש של יותר לקוחות. ב MyPips למשל PLG זה קו מנחה בפיתוח המוצר. כל יכולת שנוספת נבחנת על היכולת שלה להביא ערך ושימוש אצל הלקוחות. האינטרס שלנו והאינטרס של הלקוחות שלנו זהה - הם מצליחים אנחנו מצליחים.
את שנת 2023 שמנו לנו כמטרה להגדיל מכירות, ולכן יש פוקוס ומאמץ פיתוחי מרוכז סביב הנגשת יכולות שיווקיות. אנחנו מקווים שכבר בחודשים הקרובים ניתן לכם כלים לשיווק פשוט באמצעות אימייל, ונאפשר לכם למצוא שותפים חדשים ב 0 מאמץ.
יתרונות:
הפלטפורמה היא שותף טכנולוגי לעסק, ההצלחה שלכם זו ההצלחה שלו.
יש שיפור והתפתחות תמידית, אין צורך לשלם על עוד פיתוח
אין צורך להחזיק צלע טכנית בעסק
חסרונות
הפלטפורמה קובעת מה היכולת הבאה שתכנס, ויתכן חוסר התאמה לעומת תעדוף הלקוח
מתי נכון להשקיע בפלטפורמה? כמה שיותר מוקדם, עסק שרואה את עצמו צומח - חייב מערכת הזמנות חזקה שתתמוך בו.
אז בואו נסכם - מה כדאי לעשות?
לאחרונה ישנה פופולריות הולכת וגוברת לשיווק פחות אגרסיבי . שיווק שפחות מבוסס על מידע ופרסומות שמפריעות לגולש באשר הוא נמצא, ויותר נותן לו לקבל מענה על שאלות מסוימות.
כדי לבחור את האסטרטגיות שיווק המתאימה לכם כדאי לכם לשאול את ה 3 שאלות הבאות:
האם לקוחותיכם קבועים, או חוזרים? או שהם חד פעמיים, או נדירים?
האם לקוחותיכם מתעניינים ומחפשים ידע ומידע בתחום ? או להפך מידע נוסף יכול אפילו להעיק, נרתעים מהעיסוק בו?
מהו הרווח הגולמי ממכירת מוצר? לרב העסקים המקומיים הרווח הגולמי נמוך מאד ולכן ה ROI על פרסום ממומן הוא נמוך מאד עד שלילי
לאחר שעניתם על ה 3 שאלות הללו, להלן 4 אסטרטגיות שיווקיות שמומלץ לבחון:

לקוחות קבועים ומתעניינים:
עסקים אלו לרב מתאפיינים כעסקיים קהילתיים עם לקוחות נאמנים, שבמוטיבציה לקנייה תוכלו לזהות הרבה רגש והזדהות (כל מה שנוגע בליבו של הלקוח - ממשפחתו, בריאותו, ועד זמנו החופשי)
דוגמא לעסקים מסוג זה: מכירה ישירה חקלאית, בשלנים בייתים, עמותות
עבור אותם תחומים תוכלו למצוא דפי קהילות רבים, קבוצות וואטאפ שכונתיות, מובילי דיעה מומחים ומשפעיני רשת.
ובאופן לא מפתיע, במקרה זה אסטרטגית שיווק מאד משמעותית היא באמצעות אפליאציה ותוכן - על כל צורותיו (אימייל מרקטיניג, ותוכן לא ממומן ברשתות). כל ערוץ שמחזק את תחושת הקהילתיות והשייכות יכול להיות הזדמנות לערוץ שיווק חזק.
לקוחות קבועים ולא מתעניינים:
הלקוחות אומנם לקוחות חוזרים – אך בעלי עניין אישי נמוך בתחום עצמו, ונאמנות לא גבוהה בהכרח, אלא נובעת בעיקר מהרגל ונוחות.
למשל: מעדניות, משווקים, קונדיטוריות.
במקרה זה שיווק שותפים ואימייל מרקטיניג יכול לעזור לשמר על נאמנות הרוכשים, והגעה לשווקים חדשים. שיווק ממומן פחות רלוונטי, מאחר וקשה מאד להתחרות על הקשב עבור עסקים אלו.
לקוחות לא קבועים ומתעניינים:
מקרה יחסית נדיר ומאופיין בלקוחות בעלי עניין גבוה ומעמיק בנושא, אבל בתדירות קניה וצריכה נמוכה עד נדירה יחסית (אחת לחצי שנה או יותר).
למשל: יצרני בוטיק יחודיים, מתנות, מגשי פירות (גם עולומות הלידה והמשפחה יכולים להיות רלוונטים)
במקרה זה כל מה שיעזור ללקוחות למצוא אותכם מחדש - חשוב. לכן קידום אתרים ממומן הוא קריטי, וגם פרסום ממומן הוא משמעותי. העסקים צריכים להיות בכל מקום ולהמתין לרגע המיוחל.לנסות לשמר מערכת יחסים קבועה עם אימייל מרקטינג ותוכן קבוע ברשתות
לקוחות לא קבועים ולא ומתעניינים:
חניות תכשיטים יוקרתית, רפואה פלסטית, או השתלת שיניים יכולה להתאפיין בלקוחות שחוזרים בתדירות מאד נמוכה, ולא יהססו לקנות אצל יצרן אחר במידה ונתקלו.
אלו עסקים שפחות מאופיינים כעסקים מקומיים, ולרב עם רווח גולמי גבוה מאד.
כנראה שיקח זמן עד שנראה אותם איתנו ב MyPips :)
החלוקה הזו, היא יד מכוונת מהירה וקלה.. מקווים שנתנו לכם פה מספיק ידע ונקודות למחשבה לפני שאתם מתחילים מערכת יחסים עם נותן שירות זה או אחר.
ואנחנו כאן, מקשיבים תמיד לבקשות ורעיונות שמגיעים מכם. איך נוכל לעזור לכם לצמוח?
Comentarios